Tuesday, December 11, 2012

Paljuneme

turistid Margaret Riverisse


Reelika & Margus


Lollid ::D


Tehke  mulle laud
To northbridge !


Istanduse cellar
Smiths beach
Igaõhtune
If u look really closely u can see how our economy was fucked. Paul Rugby




Täiega eestit


Sünnilt Tulp
linn


Love

Stairway to heaven.

Sannu degusteerib
Ma enam ei alusta vabandamisega, et jälle nii pikk vahe sisse jäi. Kõik saavad juba aru, et ma ei ole selle aja pidamisega edukas . Ja meee oleme rõõmsad ja õnnelikud niiet täna halba ei räägi. Sest Marta ja Kroon jõuavad juba tumtumtummmmm 7 tunni pärast !!! Yeah. Ma ei tea kuidas nad kohale jõuvad, sest meil algas just torm aga me hoiame igatahes põialt . Kell 6:30 hommikul meie aja järgi, peaksid nad oma pisikesed päkad austraalia pinnale toetama. Me oleme muidugi superexcited !
Ega miski ei lähe kunagi korrapäraselt kui meie armsast grupist juttu on, nii ka seekord. Suurte arvutustega leiutasid maš ja kroon välja, et jõuavad meieni 12:30 päeval ja said alles Hong Kongis aru, et tegelikult jõuavad 6:30 ja lõpuni ei taibanud kumbki pileti pealt saabumise aega vaadata. Nii palju siis meie õilsast hommikusest unest ja pikast dussist. 
Pean natuke ajas tagasi ka minema, sest me oleme nii ajast maas ja ma hullult lubasin Margaret Riveri kohta kirjutada. Ehk siis Maaarrgaarett riveer . See oli niii lahe nädalavahetus. Sõitsime pikalt sinna, enam ei mäleta kui kaua aga pool teed oli veel Perthi linn, sest 130 km ühest otsast teise ei ole nii kergesti ületatav ja siis lõpuks jõudsime päris Austraaliasse- liivased lagendikud ja tühjus. Iluuss. Austraalia farmerid kasvatasid jõudsalt tee ääres lehmi ja lambaid ning elu oli ilus. Tee peal otsustasime kiirteelt maha keerata ja midagi ilusat näha. Oma Austraalia Silmaringi raamatust otsisin ruttu lähimad rannad ja linnad üles ja leidsime lõpuks ennast piltilusast ja inimtühjast rannast. See oli tõsiselt ilus koht. Sander muidugi tahtis juba sinna jääda, sest ta tahab igale poole jääda kus talle meeldib. Tegime seal natuke pilte ja sõitsime mööda coastline’i ringi ning pakkisime edasi Margareti poole. See oli nii armas pisike linn, selline kuressaare suurune ideaalse muruga aedade ja armsate inimestega. Käisime söömas, poes ja tiirutasime ringi et leida mõni ööbimiskoht, tulemuseta. Kõik kohad olid täis niiet noored seiklejad otsustasid öö autos veeta. Jõudsime täpselt päikeseloojanguks mere äärde kus umbes 30 autot veel oli ja kõik inimesed nautisid vaadet. Me otsustasime sinna jäädagi, pidime umbes 5 tundi ootama viimase auto lahkumiseni aga meil oli tore. Trimpasime rahulikult veini, rääkisime juttu ja nautisime vaadet. Lõpuks tõmbasime magamiskotid välja ja istmed alla. Korra üritasime ühele istmele ära mahtuda aga kui ma lõpuks juba hinge heitma hakkasin kobis sannu oma istmele tagasi. 
Hommik nii päikseline polnud. Mitte üheski mõttes. Vihma sadas, merel oli torm, ja autos ärgata pole kunagi väga sära silma tekitav. Küürisime oma veekanistri otsas ennast kuidas saime ja panime linna poole ajama, et oma veinituurile minna. See 105 $ inimese kohta mis me maksime oli seda täielikult väärt. Külastasime 4 veiniistandust, kus kõigis oli degusteerimine. Istandused olid imeilusad ja vein imehea. Lisaks käisime ühe koomiksikunstniku galeriis mis oli tema koju üles pandud oli ja see oli kaa super !
Viimasest istandusest lahkudes ei suutnud ma end tagasi hoida ja ostsin kasti veini kaasa J
Pärast veinimaailma käisime veel shokolaadi vabrikus ja juustuvabrikus ning lõpetasime oliiviõli pleisiga. Ma pole mitte kunaagii nii häid oliiviõlisid saanud kui seal olid. Iga võimaliku maitsega alustades basiilikust lõpetades mandariiniga. Poole päeva pealt läks ilm ka ilusaks ja kokkuvõttes oli see üks ääretult lahe tuur. Oleks kooli ajal ekskursioonid ka sellised olnud, oleks ennast alati kohale vedanud . Super emotsiooniga sõitsime samal õhtul Perthi tagasi, sest teine öö autos ei kõlanud enam nii seiklusrohkelt. Tagasiteel nägime oma esimesi kängurusid ja nüüd oleme ametlikult Austraalias käinud J
Ülejäänud kuu aega kui me vaikusesse kadunud olime ei teinud me enam midagi nii vahvat. Aga meie ümbert kadus inimesi ja tekkis juurde. Margus ja Fredrik läksid idakaldale farmi tegema, nendega jätsime paar nädalat tagasi kurvalt hüvasti ja panime lennujaama ära. Nüüd meil pole enam kuskil wifis käia L Aga saime inimesi juurde ka. Ühel ilusal päiksepaistelisel päeval ( mitte, et meil väga muud olekski ) kirjutas mulle Mirian, kes oli sel hetkel minu jaoks veel täiesti lambine inimene. Nimelt oli ta oma sõprade kaudu kes on ka minu tuttavad leidnud mu blogi ja kuna nemad poisiga ka austraaliasse tulemas olid siis otsisid infot ja kaasmaalasi kes juba ees oleks. Me mõtlesime, et oleme head inimesed ja läksime neile lennujaama vastu ning võtsime esimeseks nädalavahetuseks enda juurde, et neile aega anda kodu leidmiseks. Lõpuks veetsid nad meiega üle kolme nädala, nii läheb ikka J Rõõmsad Marko (Loe :Marek (mulle meeldib teda Markoks kutsuda)) ja Mirian kolisid just eile meilt ära, et martale ja kroonile ruumi teha. Aga koos veetsime siin täitsa toredalt aega. Käisime väljas ja hullasime kodus, koristasime maja ja tegime aia tundmatuseni korda, käisime rannas ja valmistasime kodus vanu häid eesti maitseid nagu kartulipuder ja hakklihakaste.  Nii see viimane kuu möödunud ongi. 
Tööd ka muidugi palju. Sander sai uue töö. Läbi lambiste kokkusattumiste jada. Ta tegi eelmisel tööl seljale liiga ja otsustas ühe päeva kodus olla. Hommikul sai kuskilt firmast sõnumi, et pane riidesse ja tule sellele aadressile anname tööd. Kohale ta läkski aga juba varsti sai aru, et ta küll sinna firmasse CV-d pole saatnud. Tuli välja, et kohal oli ka Eesti kodanik nimega Sander Sääsk ja kuna nad täpitähti ei tunnista siis olid targad tädid ja onud sannu CV teise sandri nime alla pannud ja kohale kutsusid kogemata mõlemad. See töö annetati siiski teisele sandrile nagu algselt minema pidi aga Sannu sai oma nime tööagentuuri kirja ja juba nädala pärast lubati talle sealt tõstukijuhi tööd. See kahjuks tühistati niiet sannu saadeti kuhugi lattu kaupa komplekteerima. Seal ta nüüd on. Lubati kolme nädalaga parem töö leida, kus rohkem palka ka saama peaks. Seltkond pidi tal seal nüüd imelik olema- narkarid ja abod ja kellest ta veel räägib ja kaugeltki mitte nii lahe kui eelmises kohas aga palk on vähemalt tiba parem. 
Mul on ka tööl väikseid muudatusi olnud, kahjuks mitte töötundide osas, need on ikka üüüüratult pikad aga seltskonna vahetus. Meilt läks 3 tüdrukut ära , kaasaarvatud meie eestlane, kes juba samal päeval järgmise eestlasega asendus.  Plus meile tuli veel 3 uut tüdrukut, ma ei tea miks mu ülemus neid sinna nii palju kuhjub. Ja Martal on pärast mu imelist reklaami ka väga sobiv pinnas sinna tööle saamiseks. Aga uus eesti tüdruk Reelika on äärmiselt nunnu ja kena tõdeda, et suhtlusringkonnas on veel üks paar kellega hea ühiseid ettevõtmisi ette võtta on ( väljend või asi ) . 
Varsti on jovlud ! Siin ka, kuigi see ei tundu üldse real. Vägaaa imelik on näha siinseid poode jõuluasju täis ja ehitud tänavaid mille kõrval kõrguvad palmid. 
Põnjev põnjev põnjev. Hullult ootame Mašhi ja Kroonikut ja homsest muutub blogi nimi juba : Liisa, Sander, Marta ja Kroon Austraalias.
Palju meid veel tuleb ? Kas saab terve sõpruskonna 7 maa ja mere taha ära?


Lootust on, et äkki Mash ja Kroon ka vahel kirjutada viitsivad, siis ehk saab päris tihti uusi poste ;)
Peame nüüd tuttu pakkima, sest sander juba mängib Solitaire’i ja marta ja kroon ei oska arvutada J
Igatseme !

Goooooddd Night Estonia !!!