Monday, March 18, 2013

Elu Eesti majas


Mõtlesin videoblogidele vahelduseks nüüd ühe kirjaliku teadaande ka teha, sest teada anda on päris palju. Viimane video oli tehtud päeval kui me Adelaide’i jõudsime. See linn pidi olema meie peatuspunkt, raha hakkas otsa saama ja arvasime, et hea mõte oleks siin paar nädalat farmi teha ja siis Melbsi edasi minna. Tänaseks oleme Adelaides olnud 3 nädalat. Kuidagi ei lase see linn meid lahti ja farmi oleme kokku teinud vaid 3 päeva millest üksi pole ametlikult kirja läinud. Aga kuidas Sa lahkud linnast kus saad tasuta nii lahedas kohas nagu Eesti Majas elada ? Ei lahkugi. Olenemata ilmselgest ja selgeilmsest tööpuudusest pole me endiselt veel lootust jätnud.
Esimesed õhtud Adelaides saime me õnnelike telefonikõnede kokkulangevusel veeta Krooni õe kihlatu (kes on austraallane) venna juures.  Lühidamalt Krooni tulevane Bro-in-law . Huvitav mees. Kui sinna jõudsime nägime kuidas majatäis poissmehi veel viimaseid peoeelseid shote tegid ja laualt viimast nuusutasid. Craig tutvustas meile kohe ära milliseid veine me juua võime, millisest kapist piip leida ja millises piibule sisu. Sel õhtul tähistasime kordaminekut veini ja pizzaga. Milline võit, üle nädala oli meil katus peakohal ja me saime istuda päris toolidel ning toetada oma toitu lauale mitte auto kapotile. Craigi enda jaoks see nii vahva õhtu polnud kuna ta kaotas klubisse oma krediitkaardi ära, rääkimata summadest mis ta iseseisvalt ribadeks lasi- ’ Really u guys only have 600$ left until u find a job ? Now I feel a bit quilty for blowing 1000$ last night?’
Craigi juures elasime 3 päeva, selle aja jooksul leidsid meid Elina ja Maik, kes olid sel ajal veel meile täiesti tundmatud inimesed. Kutsusid meid kalale. Päikeseloojangulises rannas tuli aga välja väga huvitavaid asju. Nimelt Adelaide’i jõudmise esimesel päeval olime leidnud sellise koha nagu Eesti maja. Selgus, et siin lausa elab kamp Eestlasi, kes Adelaides või selle ümbruses tööd teevad/otsivad. Esimesel päeval lootsime, et ehk suudavad nad meile mingit infot hetkelise tööturu kohta anda ja soovitada kohta kus elada. Lühidalt saime vastuseks, et tööd ei ole ja elada pole ka kuskil. Sealt lonkisimegi Craigi juurde ja lootsime olla need õnnelikud erandid, kes siiski töö leiavad. Õhtul kui me aga Elina ja Maikiga kohtusime tuli välja, et Eesti majas olevat juba arvestatud variandiga, et me sinna üks hetk elama läheme. Ma ei oska küll öelda kummast lausest kas ’tööd ei ole’ või ’elada kuskil pole’ me selle lahke kutse välja pidime lugema aga siin me oleme. Vahetasime Elina ja Maikiga tähtsaid numbreid ja juba järgmise päeva õhtuks olid meie madratsid lahti Eesti maja green roomis.
See koht on ikka eraldi seiklus. Meiega elab siin veel toredaid eestlasi – müügimees Madis, kitarrimees Roland, kummaline Tartu poiss Antti ja Eesti majas vaid puhkepäevi nautimas käivad Miko ja Kalle. Pisike rõõmus seltskond, kellega naudime baariõhtuid iga neljapäev-reede ning BBQ õhtuid iga pühapäev ( Loe: ainus päev nädalas kui kogu maja kõhu maitsega toidust täis saab) . Kino saab siin iga päev, õhtuti kogunevad saali erinevast vanusest tantsulised, keda me oma 20cm x 20cm aknakesest jälgida saame. Selle kõige põhjal tahaks õelda, et igav siin küll ei ole aga ometigi pean mainima, et viimased nädalad on möödunud enamasti Simsi ja Colin McRae rally tähe all. Ehk kui me tööd ei otsi oleme pikali maas. Mõnel ilusal üksikul korral oleme jõudnud ka õue. Paar korda isegi väljas käinud, ka festivali värava taga muusikat nautimas käinud ja mõned meist isegi natuke kultuuri sisse hinganud.
Tänaseks oleme me vaesed Eesti maja backerid kellel on selja taga kaks väga nurjunud farmikogemust ja ees huvitavad töökogemused. Nimelt ennemainitud müügimees Madis rääkis minu ja Sandri kuidagi ära, et me müügitööd prooviks ja nüüd oleme me nii kaugel, et homme on meil mõlemal proovipäev, eks ole näha. Martake jõudis ka ühele tööintervjuule, kahjuks oli tööandja paks kreeka vanamees kes ei väsinud talle mainimast kui hea ta välja näeb lausetega-’ God u look so sexy, wanna have a drink, really u look so good, i really want u to work here, i can only offer u nightshifts etc. ’ . Niiet see business jääb vist kahjuks ära. Mainin igaksjuhuks ära, et tegemist oli ettekandja tööga, et keegi siit nüüd midagi muud välja ei loeks .
Tegelikult tahaks ruttu Adelaidest ära minna kuna siin saab suvi kohe läbi ja me ei oska külmaga enam midagi peale hakata. Muutus toimus ikka väga kiiresti üleeile oli veel 38 kraadi, öösel tibutas natuke ja eilseks oli langenud 25 kraadi peal, mis tundub hetkel nagu keskmine sügisilm. Niiet plaan ongi kuskilt ruttu raha sebida ja siis tuleks edasi minna. Ma ei kujuta enam ette mis meie farmitöö tegemisest saab. Aga ei saa ootama ka jääda, et kuskilt mõni okei pakkumine tuleks kui raha alles pole. Mina ei tahaks tegelikult üldse Adelaidest ära minna, mulle siin meeldib, meenutab Euroopat, siin on stiili ja kuidagi mõnus vibe. Me oleme siin muidugi väga heal ajal olnud ka, just siis kui kaks linna suurimat festivali toimunud on, võibolla kaob see fiiling ära kui linn rahulikuks jääb ja fun läbi saab.  Kuidagi müsitiline linn, mis on toonud palju uusi, huvitavaid, värvilisi ning vaimu ergastavaid mõtteid ja tundeid.

PS ! Täna on baariõhtu tulge läbi, meil müüakse 7$ Saku Kulda ja Saku originaali, 5$ võib saada ka Kiss Dry ! Täitsa Eesti.
Ja ma pean ära mainima kui raske on elada low budgetil kui Sul on allkorrusel baar. Mõelge nüüd sellele, kui heal järjel pidid ’How I met your mother’ tegelased pidevalt olema ...
Laupäevased koristustalgud


hoiame lippu kõrgel

põhimõtteliselt Eestis

Õue

Nädala kõige õnnelikum päev

Roland-Madis-Antti


Baarichill

Õhtu Talupojaga

Masterchef


Maasikapõllul

Viinamarjapõllul