Wednesday, May 1, 2013

Uued tuuled

Minister of Multicultural Affairs

Teate küll seda, et kui tükk aega kätt vastu seina suruda ja siis lahti lasta, siis käsi hakkab ise tõusma :D

Eesti tiim

Sunday Breakfast


Pidused

Käenaljad

Botaanikud

Tom oma parimas vormis

Tagasihoidlik

Prääks on ikka igalpool prääks


mišh

Kroon olümpial, lusikaga ubadeveda

Oluümpiavõitjad

stiilsed
Shubidubi,
Nüüd on jälle põhjust kirjutada kuna asjad on muutunud ja muutumas.
Vahepeal olen ma ka tubli olnud ja töö leidnud , ühes kohvikus mida omab üks poola naine. Ehk siis tegemist on üsna euroopaliku kohaga mis iseenesest on lahe. Aga preili Bridget ( omanik ) ise on perfektsionist väga kõrgel levelil. Kuna ta on üsna loaded siis pole tal kahju oma töötajatelt utoopilisi asju paluda. Näiteks on seal kohvikus täiesti normaalne, pintsliga kahvleid pesta, salvrätikuga spnatilehti kuivatada, poole pudeli nõudepesuvahendiga ühte taldrikut pesta jne jne jne. Mingil määral saan ma temast aru aga noo camoooonnn. See on koht kus oma peaga ei tohi kunagi mõelda, sest siis on juba valesti tegemine, kõik on täpselt ette näidatud, ilma eranditeta.
Sander käis vahepeal roadtripil. See kujutas endast nö parimate töötajate preemiareisi, mille käigus kahekaupa nädalaks mõnda väiksemasse linna müüma minnakse. Preemiareis on see seetõttu, et väiksemates linnades ei ole see tavaline, et kaubanduskeskustes niimoodi müümas käiakse ning sealt peaks seetõttu eriti palju müüke saama ja müügid = raha, loads of it. Kahjuks ei olnud see koht nii imedemaa midagi.
Sander võitles tükk aega, et oma autoga minema ei peaks, lõpuks siiski läks ja 40 km Adelaidest väljas läks avto katki. Päris puruks, sõita sai aga mitte kaua, tossas kogu tee koju. Järgmiseks hommikuks saadeti nad ( sander ja ta töökaaslane ) rendiautoga siiski teele. Nädal Mount Gambier'is oli siiski pettumus, kuna gaasi nad selles regioonis müüa ei saanud ehk siis tuli automaatselt poole vähem müüke ning seal elasid valdavas enamuses rich bitchid kes raha säästmisest ei hoolinud. Niisiis ei tulnud sealt lubatud rahamägesid ja auto oli ka katki. Sellegipoolest ostsime uue auto, minumeelest hästi normaalne riik kus nädalapalga eest saab 93'nda aasta Land Rover Discovery osta. Fordi müüsime lõpuks 600$ maha ja oli jälle tehtud.
Marta seikleb endiselt kahe koha vahet, kuigi tundub, et üks kahest itaalia restoranist on Martat endale võitmas. See kust rohkem palka saab, otseloomulikult. Tal läheb väga hästi, iga õhtu tuleb särades koju, ego lae all rippumas nagu heemiumiõhtupall." Ma ikak hullult meeldin neile, täna jälle kiideti ja siis ülemus ütles, et et et ma saaks rohkem tunde kui teisest kohast ära tuleks ja et ma olen hästi hea töötaja ! Vot nii ! :D "
Ühesõnaga me oleme meeletult õnnelikud tibu üle. Ega ta koguaeg muidugi ei ole nii tubli olnud, vahepeal viskas ( loe kukkus ) ta oma telefoni rõdult alla, ikka üsna ribadeks. Pärast pikka pikka otsimist leidis ta lõpuks omale ihaldatud valge IPhone 4s-i. Kasutatud, me pole nii rikkad :) .
Ja Kroon. Kroon on vahepeal Eesti majas virelevate poiste kaitseingel Jaani käest tööd saanud. Jaan on väliseestlane kes on nö Eesti maja sõber ja muuhulgas tegeleb oma ehitusfirmaga, niisiis aeg ajalt satuvad nukrad Eesti poisid ikka Jaani hoolitseva käe alla ja ehitavad/lammutavad mõned päevad kuskil, et jälle elamiseks mõni kopikas teenida. Win Win situation. Püsivat tööd Kroonil veel pole aga me ei ole kurvad ja
loodame ikka parimat.
Vahepeal oleme ikka vaiksed ja väiksed tööloomad olnud. Oleme küll ka külastanud Adelaide botaanikaaeda, mis oli superlahe, Balti seeniorite olümpiamänge, mille Eesti võistkond kinni pani ning muidugi ei saa jätta mainimata Esto Pub nighti kui Eesti maja hooaja suursündmust.
Kuna mul on järgmine nädal sünnipäev siis oleme selleks ajaks plaaninud ka ühe suurema väljamineku, sest korralikult polegi Adelaides linna peal käinud.
Aga siis uutest tuultest veel. Kuna minu ja Sandri austraaliatee on juba 8 kuud pikk ei olegi meil enam kaua aega. Eriti arvestades fakti, et me pole siiani ühtegi farmipäeva kirja saanud ( meenutan, et teise aasta viisa saamiseks on vaja teha 88 päeva farmitööd). Kuna me ei saa endiselt öelda, et meil oleks nüüd hullult raha, et edasi minna ( tänu ootamatutele kulutustele nagu uus auto ja marta telefon ) siis oleme otsustanud võimatu kasuks. Me läheme natukeseks ajaks lahku, Martast ja Kroonist siis. Ehk praeguse plaani järgi, sõidame me Sandriga paari nädala jooksul Queenslandi poole, farmi otsima. Marta ja Kroon jäävad veel esialgu siia ja koguvad raha, et siis mõne aja pärast meile järgi sõita ja ka oma farm ära teha.
See plaan on muidugi vähe riskantne, kuna iial ei tea, kas me siis tõesti saame ka uuesti kokku. Õnneks praegu veel tundub, et me kõik tahame uuesti kokku saada aga selle jaoks on eelkõige teise aasta viisa vaja ära teha, et siis saaks rahulikult ühte kohta jääda, ilma pideva paanikata, et aeg jookseb, peab ruttu hakkama edasi liikuma. Ja üldiselt ega mõneajaline lahusolek meile väga halba teha ei saa, kui me kõik viimased kuud üksteise otsas elanud oleme.
Vot sellised mõtted siit kaugelt
Aa ja me krooniga kohtusime vahepeal sellise daamiga kelle ametinimetus on South Australia's Minister of Multicultural Affairs. Eesti maja ässad kohtusid temaga ja me krooniga olime catering ehk tegime lauale võileibu ning kuidagi sattusime ka lõpuks seltskonda. Ehk siis me oleme ikka staare ka näinud nüüd :D
Me oleme muidugi siin väga palju arenenud ja tahame oma oskusi edasi anda. Näiteks oleme me leidnud viisi kuidas 4sele perekonnale kaheks päevaks 10$ õhtusöök valmistada. Pärandame oma retsepti teistele backeritele ja miks mitte ka Eesti tudengitele.
Maisi-Herne RisottoVaja läheb:
Risottoriisi
Pakk külmutatud herne-maisisegu ( eriti hea on Birds Eye segu piparmündiga)
Thickened cream ehk eesti mõistes ükskõik missugune cooking cream
Pakk Creamy Chicken Curry maitseainesegu

Valmistamine:
sulata mais ja herned
Valmista pannil risotto riis. Kui riis on valmis lisa sinna, sulatud mais-hernes, cooking cream ja maisteainesegu. Maitse järgi lisa ka soola, pipart ning vajadusel tavalist karrit. Rikkamal päeval võid lisada ka veidi valget veini. Kuumuta kuni kõik koostisosad on segunenud ja kreem paksenenud. Ongi valmis.
Nüüd ainult plekk-kausid lauale ja sööma ;)
Kuna risotto täidab päris mehiselt võib üsna kindel olla, et sellest kogusest jätkub ka järgmiseks päevaks.

Ilmade külemnemise tõttu oli eelmine pühapäev viimane grilliõhtu niiet nüüd elamegi ainult eelmainitud toidust.
Tervitame kõiki kalleid !

Ja palju õnne sünnipäevaks issiiiii!!