Wednesday, August 29, 2012

Elus ja koduga



Jäääooo,
Jäin pooleli seal, kus Luke'i ja Dan'i kodu otsima läksime. Niisiis sõitsime bussiga tund aega kuhugi äärelinna poole ja jõudsimegi kohale. Muidugi teepeal inimesed aitasid jälle nii nagu oskasid. See on uskumatu, kui armsad kõik siin on , tahaks lihtsalt kallistada kõiki !!
Ühesõnaga, jõudsime siis kohale ( pildid lisan ka ) Dan võttis meid vastu, kena väike maja, saime täiesti oma toa, mis on superawesome. Aga kuna nad elavad seal kahekesi, ehk kaks poissmeest siis polnud keegi seal koristanud ikka mitu kuud. Esimene asi kui sinna jõudsime küsisime kas saame neid kuidagi aidata, et äkki koristame või midagi... Aga no muidugi nad ei olnud nõus, pole ikka vaja, tundke end nagu kodus, chillige. Lõpuks saime kaubale, et esimese õhtu saime me vähemalt süüa teha neile. Mis kahjuks ei tulnud väga hästi välja, sest õigeid koostisosi on siit raske leida.
Nii aga poisid on toredad. Mõlemad umbes 30. Me oleme Dan'i esimesed couchsurferid, ta on selline armas, üsna tagasihoidlik, me pole saanudki temaga väga chillida, sest tal on see nädal night shiftid ja ta läheb 2PM tööle ja tuleb alles 3AM tagasi. Ja tal on väga rets aksent, pool juttu jookseb mööda .
Teine tüüp on Luke, ta on umbes 50 inimest hostinud. Ülienergiline tüüp ja koguaeg weed'is.
Me jõudsime nende juurde esmaspäeval. rääkisime juttu, tegime neile süüa, õhtul võtsime Luke'iga mõned dringid ja käisime ta sõbra juures wifit varastamas. Eile magasime kogemata kella 14ni, ehk siis Dan'i me ei näinudki ja tal olid koerad kaasas keda ma hullult näha tahtsin aga just siis kui me ärkasime sõitis Daniel tööle tagasi. Luke'il on 3 kassi niiet Dan võtab koerad mõnel päeval nädalas kaasa, et nad üksteisega harjuks. Jube ilusad kiisud on. Eile käisime veel raamatukogus internetis, üritasime tööd leida ja elukohta. Õhtul tegime CV-d aussie stiili, homme saab need ehk välja ka printida. Veel üks tähelepanek, nägime Home & Away reklaami siin, see on täielikuks krimisarjaks muutunud, summer bay'd hullutavad tornaadod, üleujutused, tulekahjud ja lisaks kõigele on neil seal nüüd gängisõjad. Ja kõik surevad. Maaaaddneesss.
Täna ärkasime varem. Juba kell 13 :), äratus oli 10, aga me ei kuulnud midagi. Niisiis chattisime veits Dan'iga, lubas homme kutsad kaasa võtta . YEAH ! nüüd tõi meid mingisse suurde shopping centerisse, tegime pangakaardid, ma saan roosa kaardi :) Ainult sellepärast, et sander tegi musta ja ma ei saanud samasugune olla. Niiet nüüd saan roosa kaardiga kekutama hakata :)
A ja Tax File numberid on ka tehtud. Kui nüüd ainult minu telefoni vidina ja numbri ka saaks oleks asjaajamised enam vähem aetud. Siis oleks tööd vaja ja elukohta. Ma olen juba kahte kohta kirja saatnud aga siin peab umbes 20 sse saatma, et oleks lootus ühest kiri vastu saada. Sander on viite kohta kirjutanud ja ühe korteri kohta saatis ka kirja.
Mis veel, mis veel.
Ma ei tea kui kauaks siia jääme, mõtlesime, et oleks viisakas vähemalt reedel ära pakkida siit aga Dan juba kutsus meid laupäeval oma sugulase sünnipäevale ja ütles, et saab meid nädalavahetusel randa viia, Luke lubas oma surfilaudu ja kalipsosi laenata, kui tahame õppida, Ülicoool.
Ehk siis ma ei tea enam kauaks jääme.
Praegu peame poodi kappama, sest see siinn pannakse juba kell 5 kinni ja meil on kell juba pool 5.
Kahju, et kellegiga skype'ida ei saa, aga me saame netti tavaliselt siis kui teil on hommik ja kõik on tööl.
Kokkuvõttes on üsna nõme kodutu olla, tahaks oma pleissi ja tööd , siis oleks kõik enam vähem okei. Muidu siin on kena. Aga külm , tõsiselt, õhtul läheb ülijahedaks, no nagu eestis praegu. Aga meil pole ju soojasi riideid kaasas :) Me köhime ka endiselt ja nuuskame ringi. Ega sellise ilmaga terveks ei saagi.
Olge muskad !!!




Meie pleiss ehk Dan'i ja Luke'i kodu
Meie tänav - Romeo road


Scott'i juures netti vargastamas, ja see pleiss oli tal õues, terrassil

Siis kui me voolu tahame.


1 kolmest, Farty

Sunday, August 26, 2012

The day after





Elu viis jälle nuudlite peale...
Our House, in the middle of the street..
Estonskid basseini ääres( mida näha pole )
Jõudmine billabongi kell 6 hommikul
Meie teise päeva algus...
Eile õhtul läksime hostelisse tagasi, Frets ja teised chillisid basseini ääres niiet liitusime nendega ja tegime mõned õlled, kogusime vanemate olijate käest infot selle kohta kuidas siin elu käib. Nägemine, et teisi musta tulvikuga inimesi on siin veel süstis natuke kindlustunnet :)


Daniel ja Luke, ehk siis need poisid couchsurfingust, kes meid endaga peaksid võtma kirjutasid meile vastu, et nad endiselt tahavad meid ja andsid oma aadressi, ütlesid , et me Perthist bussi peale läheks ja sinna tripiks. Meil pole muidugi aimugi kust mingid bussid üldse lähevad ja enda praegust asukohta teame ka päris üldiselt, me oleme nimelt Northbridge'l aga kuhu me siit minema peame ??
Hostelist kolisime välja niiet nüüd elame oma seljakottide otsas mis omakorda tähendab, et meie liikumiskiirus on 3 korda aeglustunud ja pikad retked, ei tule enam kõne alla. Billabongist Mcdonaldsisse trippimine oli juba üsna rets ja see on siin muidu 5 min teekond ...
Sannu sai omale aussi numbri juba, mulle peab mingi eraldi vidina tellima, sest mu telefon on erivajadustega. Jama on selleks, et kõige tellimiseks, ka tax file number'i saamiseks on vaja kindlat aadressi ja pangakonto avamiseks on vaja aussi numbrit, mille jaoks on vaja aadressi. Keeruline. Loodame, et Dan ja Luke on normaalsed mehed ja lasevad meil nende aadressi kasutada, et me oma asjad sealt hiljem kätte saaks.

Nüüd uurimegi veits maad siis lähme panka otsima ja Dan'i ja Luke'i elamist leidma.
Lisan meie suurtest saavutustest mõned pildid ka :)


PERTH !


Hellloo!
Guess I can say, we're home now.
Saime billabong hostelis (kus frets ja teised ka on) toa üheks ööks, maksime ennast vigaseks niiet homme kolime vist välja. Teisi pole veel näinud, sest me magasime kogemata kella 17ni...
Anyway , trippisime linnas, leidsime pika otsimise peale ühe pizzapleisi, ülejäänud olid kõik chinakad.
nüüd meil on mõned minutid aega netis olla, enne kui meie internet cafe kinni pannakse.
Tulevik on väga hägune. Ma ei tea mis meist saab.
Homme saame vb ühe couchsurfingu venna juurde, see oleks super, saaks veits cashi kokku hoida.
Üsna creepy on küll, üldse ei tea mis edasi saab ja kust kurat me veel töö leidma peaksime ???
Muidu on kena, inimesed on superfriendly , kõiki huvitab kes Sa oled ja kust tuled, imelik, väga vastupidine maailm eestile..
Kuu on keset taevast ja pikali.


Hong Kong-Perth


Jõudsime Perthi lennujaama !

Saturday, August 25, 2012

juba neli tundi Hong Kongis

Hola

Liisa puhkab, Sander kirjutab.
Helsingist lendasime Hong Kongi üle 10 tunni. Õnneks väga hull ei tundunud, sest magasime mõlemad terve lennu. Hong Kongi jõudes oli meil 7h 45m aega ja mõtlesime, et läheme vaatame linna. MÕTLESIME.
Nimelt tulime oma transfer zone juba ära ja siis tagasi minnes öeldi, et EI me ei lase teid kuskile, sest teie pagas on juba siin ja te olete turvakontrolli läbinud.
See rõõmustas meid väga.
Einestasime My Nosh cafes lennujaamas. Arve läks üle 200$, õnneks küll HKD.
Vahepeal mälestasime kaugeid Eesti peresid ning suhtlesime ka skaibi teel :)

Kolme tunni pärast astume lennukisse, mis viib meid Perthi.
Tundub, et leidsime endale ka hosteli Billabong, kus meid tuttavad ees ootavad.


Ergutage Liisat.

Piis aut

Friday, August 24, 2012

Helsinki !


Joujoujou, olemegi lennus :)
Jõudsime helsinkisse, siin vahime 5 tundi ja ootame oma järgmist lendu, mis läheb Hongkongi .
Lahkumine oli megakurb, kõik nutsid nagu arvata oli... tibud tulid tervete majapidamisrullidega kohale ja need läksid kohe käiku ka. Oeh, igatsen kõiki juba niii vägaa !
Pool aega siin lennujaamas olemise ajast oleme oma tibudega skype's chattinud, kõik pakkisid otse tallinna lennujaamast meile ja hakkasid tinutama :) Me oleme ka omamoodi peol .
Ülikurb on küll ja aru ei saa veel üldse kuhu kurat me Sandriga läheme.
Uni on ka, saaks juba lennukisse tuttu , järgmine lend kestab 10 tundi niiet me peame vist kohe alguses ühe kena viskiklaasi hinge alla tõmbama siis tuleb kena uni .

Kui kõik läheb edukalt siis annan Hongkongis meist jälle teada. Seal on meil aega 7 tundi kuni läheb lennuk Perthi  niiet loodame kiirelt linnapeal ka miniringi teha( ehk siis walk around the airport vist ).
Seniks aga NÄKEMIIN !


Üsna sassis juba :D

Thursday, August 23, 2012

Teeme algust


Helloooo, kuna me juba homme leekima paneme siis on täna vist viimane aeg blogiga algust teha, st enne kui homne " me ei jõua, me ei jõua, nii palju on veel teha" paanika pihta hakkab.
Uskumatu, et me sinna lähemegi ja et me saame olema ühed umbes miljonist eestlasest, kes aussis trippimas käinud on.
Täna jooksime mööda poode, et viimast hädavajalikku nänni kokku osta. Niii palju on teha ja aega on nii vähe. Ma pole veel ühtegi asja suutnud kokku pakkida. Ja kuidas ma peakski suutma, mul on 45 liitrine kott kuidas ma sinna midagi mahutama peaks ? Kogu mu maine vara jääb maha :(
Positiivseid emotsioone pole üldse enam alles, esimene naeratus täna tuli pool tundi tagasi kui Raimi tuli oma suure uudisega laivi, seda ma lasen tal ise kuulutada, niiet rohkem sellest ei räägi aga see on lihtsalt megalahe !
Täna joome viimast korda kodus veini ja magame viimast korda oma hea-sooja-pehme voodi seeees. Oeh, millesse ma ennast seganud olen ... Homseks lahkumiseks peab kolm kasti salfasid kaasa võtma, kõik segased tulevad ju lennujaama meid ära saatma. Kõige kurvem osa... Saaks selle skipida oleks päris hästi.
Ja ma oleks meeletult õnnelik mineku üle, kui ma saaks kõik sõbrad ja pere endaga kaasa pakkida :)
Ja kõige ägedam osa kõigest on see, et kui me lõpuks kohale jõuame, siis pole meil mitte kuhugi minna. Lennujaamast edasi on null :) VAHVA ! :) Pole hullu, see on juba seiklus ja kõik see edasine mind ka niiväga ei hirmuta kui kõigist kallikestest lahkumine.
Okei, ma lõpetan vingumise nüüd ja hakkan kasulikuks !
Wish us luck !